Αφιέρωμα CNN.gr: Κύπρος 1974-2024, 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή

Έχουν περάσει 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή που διχοτόμησε την Κύπρο και αποτέλεσε το κομβικό σημείο για το Κυπριακό ζήτημα.

Το CNN Greece βρέθηκε στην Κύπρο, όπου για μια εβδομάδα γυρισμάτων, ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος και ο φωτορεπόρτερ Λευτέρης Παρτσάλης κατέγραψαν τις αφηγήσεις ανθρώπων και τις απόψεις πρωταγωνιστών του Κυπριακού. Ταξίδεψαν στα Κατεχόμενα, συνομίλησαν με τους πρωταγωνιστές των διαπραγματεύσεων για τη λύση του Κυπριακού και άκουσαν τη νέα γενιά που μεγάλωσε με τις μνήμες και το τραύμα της εισβολής, αλλά και που επιθυμεί να ξαναδεί το νησί ενωμένο.

Η εισβολή του 1974 ήταν η κορύφωση μιας μακροχρόνιας έντασης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Σήμερα, η Κύπρος παραμένει διχασμένη με αντίρροπες δυνάμεις να συγκρούονται καθημερινά. Ζητήματα νομής της εξουσίας, οικονομικών συμφερόντων, καχυποψίας, συλλογικού τραύματος, ξένων παρεμβάσεων και η νέα γενιά που επιθυμεί αλλαγή, διαμορφώνουν την πολύπλοκη πραγματικότητα της χώρας.

Το CNN Greece έχει συγκεντρώσει 10 ώρες υλικού, το οποίο θα δημοσιεύεται σταδιακά μέσω του Site και των Social Media accounts του Μέσου, προσφέροντας μια λεπτομερή ανάλυση της κατάστασης στην Κύπρο, 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα. Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε άρθρα και βίντεο που θα αναδεικνύουν τις διαφορετικές όψεις και φωνές του Κυπριακού ζητήματος.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα: https://www.cnn.gr/afieroma/item/98/kypros-1974-2024