CNN Insights για την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και τη Βιωσιμότητα του Τουρισμού

Οι προοπτικές ανάπτυξης, οι επενδύσεις αλλά και το «στοίχημα» της βιωσιμότητας του τουρισμού ήταν τα βασικά θέματα που αναδείχθηκαν κατά την εκδήλωση των CNN Insights, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος», με συνδιοργανωτές το CNN Greece και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), με την ευγενική υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Athens International Airport - Eleftherios Venizelos).

Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης ενώ κεντρική ομιλήτρια ήταν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της αναφέρθηκε στα δεδομένα, τις προκλήσεις αλλά και τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας το ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης ανέδειξε τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, τις ευκαιρίες και προκλήσεις που προκύπτουν αλλά και το ρόλο του ΕΟΤ στη διεθνή προώθησή του.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θεσμικοί παράγοντες και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και φορέων του τουριστικού κλάδου συζήτησαν για το πώς διαμορφώνεται σήμερα η κατάσταση αναφορικά τις προοπτικές, τη βιωσιμότητα, την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού αλλά και το στοίχημα της διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Αναλυτικά, στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δεριζιώτης, Μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ, Εκδότης ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Μαρίνα Σπυριδάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της AEGEAN και Αλέξανδρος Θάνος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΣΕΤΕ. Παράλληλα, παρεμβάσεις στην εκδήλωση πραγματοποίησαν οι κ.κ. Γιώργος Διονυσόπουλος, Συνιδρυτής της εταιρείας Endelia και μέλος της Curated Greece, Γιάννης Φώτης, Group General Manager – webhotelier, Γεωργία Δώδου, Marketing & Communication Strategist in 5* Hospitality και Νέλλη Καλαμαρά, Hospitality Journalist.

Η εκδήλωση, προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω της ιστοσελίδας του CNN Greece.

Δείτε το απολογιστικό άρθρο στο CNN.gr εδώ: https://bitly.cx/MSku